Binnen Studium Zeeland is Erik Jan van der Zijden gediplomeerd ReAttach therapeut.

ReAttach kan onderdeel zijn van de ambulante begeleiding omdat de therapie voorwaarden schept voor nieuwe leer- en ontwikkelmogelijkheden. Het kan ook vallen onder particuliere betaling.

Wat is ReAttach therapie?

ReAttach is een breintraining die de randvoorwaarden optimaliseert om jezelf verder te ontwikkelen. Je biedt jezelf mogelijkheden om (opnieuw) tot leren en ontwikkeling te komen.
Het is een kortdurende en niet-talige therapievorm. Het is ook een hele persoonlijke leervorm.

Opgebouwde spanning kan tijdens de sessies ruimte maken voor een stukje rust. Nieuwe denkvaardigheden worden aangeleerd en geautomatiseerd. Dit proces gaat in je brein door in de weken tussen de sessies.

Tijdens de sessies werk je aan een stukje zelfbeeld in relatie met de belangrijkste personen in je leven en leer je om spanning en gebeurtenissen te relativeren. Ook dit proces gaat in je brein door in de weken tussen de sessies.
Zo ontstaat er weer ruimte en perspectief voor groei, ontwikkeling en leren.
De therapie bestaat gemiddeld uit vijf sessies van ongeveer 15 a 20 minuten, verspreid over tien tot veertien weken en is geschikt voor kinderen, jeugdigen en volwassenen. Bij kinderen is het belangrijk dat de ouders (soms broers en zussen) meegenomen worden in het traject. We bespreken en overleggen dit natuurlijk voor dat we starten.

Wat is het effect?

ReAttach zorgt voor:
• Meer ruimte in je hoofd en in je lijf
• Betere verwerking van emoties, gebeurtenissen en informatie
• Meer overzicht en realistische verwachtingen
• Meer vertrouwen in jezelf en in de toekomst
• Nieuwe (denk)vaardigheden, overtuigingen en patronen

Hoe ziet de behandeling eruit?

De sessies zorgen ervoor dat je brein onder goede omstandigheden (opnieuw) kan leren en bijstellen. Tijdens de behandeling ervaar je een staat van rust en wordt het verwerken van meerdere zintuiglijke prikkels tegelijk gestimuleerd. Gedurende de sessie houd je de ogen gesloten en hoef je niet per se te praten. Je hoeft alleen maar in stilte denkopdrachten uit te voeren.
Tijdens een behandeling wordt er licht ritmisch op de handen ‘getrommeld’. Daarbij worden denkopdrachten gegeven. Je hoeft zelf niet te praten, dat is niet nodig voor het verloop van je persoonlijke leerproces. Door de aanrakingen op de handen (tabs) en de denkopdrachten wordt het spanningsniveau, concentratie en emotiebeleving gereguleerd.

Locatie

Thuis of op kantoor in ’s Heer Arendskerke of Vlissingen, we zitten tegen over elkaar aan een tafel in een ruimte waar stilte en concentratie is.

Meer weten?

Contact ons gerust met vragen of opmerkingen

Klik voor meer beeld en geluid gerust op: “Nienke Hoogstraten vertelt over ReAttach (Neuro Psycholoog)” from Paula Zeestraten-Bartholomeus on Vimeo.

https://vimeo.com/812444737